Grand resort Hurghada – atraktiven hotel v mavrskem stilu

Grand resort Hurghada je 4-zvezdični hotel v Egiptu, ki se nahaja na področju Hurgade. Hurgada je sicer eden od najbolj priljubljenih in najbolj obiskanih počitniških predelov v Egiptu, ki je znan bo bogatem življenju pod toplim morjem. Prav posebna specialiteta so v Hurgadi hoteli, saj so atraktivno zasnovani in prepričajo s svojim obsežnim paketom »vse vključeno« oziroma »all inclusive«.

Poleg 4-zvezdičnega hotela Grand resort Hurghada, najdemo v Hurgadi hotele tudi drugih kategorij. Eden izmed pomembnejših 5-zvezdičnih hotelov je Grand Waterworld Makadi hotel, ki se je do letos imenoval Sunwing Waterworld Makadi. Sicer pa so v Egiptu hoteli pogosto nekaj posebnega in vedno ponujajo široko paleto storitev, zato si splača vzeti čas in podrobneje preveriti ponudbo.

Poitnice grand resort hurghada

Zakaj izbrati prav Grand resort Hurghada?

Grand resort Hurghada je večje hotelsko naselje, v katerem se nahaja preko 800 sob. V mavrskem slogu oblikovan hotel se nahaja približno 250 metrov od plaže, središče mesta Hurgada pa je kakšnih 10 km stran. V mesto je vsak dan organiziran brezplačni avtobusni prevoz. Gosti hotela pa se lahko zabavajo v treh atraktivnih sladkovodnih bazenih za odrasle in dveh za otroke.

Hotel ponuja več tipov sob.

  • Standardne sobe, ki so obrnjene proti notranjosti in gledajo na cesto.
  • Deluxe sobe, ki so opremljene enako kot standardne, a nudijo pogled na bazen ali vrt.
  • Junior suite, ki so prav tako obrnjene bodisi proti vrtu bodisi proti bazenu, a so večje in bolj bogato opremljene.
  • Grand suite, v katerih dnevni prostor od spalnice ločijo vrata ali pa sta ločena vsaj optično.
  • Družinske sobe z dodatno spalnico.

Tako kot ostali Hurgada hoteli, Grand resort Hurghada nudi ponudbo »vse vključeno«. Ta je tukaj precej bogata, pijače in prigrizke pa je mogoče dobiti od 10h dopoldne do polnoči. Poleg standardnih hotelskih restavracij, je na voljo več restavracij s kulinariko iz različnih predelov sveta. V kulinariki je mogoče uživati tudi v različnih restavracijah, ki se nahajajo znotraj pasaža Grand mall.

grand resort hurghada


Na voljo so tudi drugi Hurgada hoteli

Grand resort Hurghada ni edini izmed Hurgada hotelov, ki so na voljo. Turisti lahko svoj dopust preživijo tudi v drugih hotelih. Denimo v Siva grand beach hotelu ali Grand Waterworld Makadi hotelu.

Ne glede na izbiro, Egipt - hoteli na tej destinaciji, zagotovo ne razočarajo.

Siva grand beach hotel – hotel z zasebno plažo

Siva grand beach hotel je nekaj posebnega zaradi dolge zasebne počasi padajoče plaže, izredno primerne za družine. Nahaja se nekaj kilometrov bližje Hurgadi kot Grand resort Hurghada hotel in se ponaša s štirimi zvezdicami.

Ponudba »vse vključeno« je v Siva grand beach hotelu podobna, kot v Grand resortu Hurgada, vendar je hotel nekoliko manjši. Ima tudi manj restavracij in barov. Na voljo je več tipov sob: bungalovi, deluxe sobe, junior suite, grand suite in družinske sobe. Sobe v Siva grand beach hotelu so sicer porazdeljene v več stavbah.

Hotelski kompleks ima tudi večji bazen s sladko vodo, ki je pozimi ogrevan. Ločeno se nahaja še otroški bazen.

siva grand beach hotel hurghada


Grand Waterworld Makadi hotel – hotel z vodnim parkom

Grand Waterworld Makadi hotel je, kot rečeno, 5-zvezdični hotel in kot tak nekoliko bolj luksuzen od Hurgada hotelov, kot sta Grand resort Hurghada in Siva grand beach hotel. Pohvali se lahko z razkošno oblikovanim hotelskim kompleksom v orientalskem stilu. Hkrati je tudi edini hotel iz verige Red sea hotels, ki se ponaša z vodnim parkom. Ljubitelji morja bodo uživali na široki peščeni plaži in s pomočjo potapljanja ali snorkljanja lahko raziskovali koralni greben.

Na voljo je več tipov sob. Junior suite, grand suite, družinske suite, happy baby suite - te so namenjene parom z majhnimi otroki; in velike družinske sobe, v katerih lahko biva 6 oseb. Od 10h dopoldne do polnoči je na voljo raznolika »vse vključeno« ponudba, hotel pa ponuja kar nekaj raznolikih restavracij in barov.