Grand Resort Hurghada: eden izmed najbolj priljubljenih hotelov v tem delu Egipta

Grand resort Hurghada je eden izmed priljubljenih hotelskih kompleksov, ki se nahajajo na območju Hurgada. Gre za velik kompleks z 828 sobami in štirimi zvezdicami. Sicer pa to ni edini hotel, ki ga lahko najdemo na tem območju Egipta. Ker gre za enega najbolj priljubljenih turističnih predelov te afriške destinacije, se tam nahaja kup raznolikih hotelov, z različno ponudbo in različnimi kategorijami. 

Katerega izbrati, je odvisno od več faktorjev. V Egiptu je sicer najbolj priljubljena in najpogostejša ponudba all inclusive, poleg tega pa je odvisno tudi kakšni hoteli vas privlačijo, kakšen je vaš budžet in na katerem predelu te obalne destinacije želite dopustovati.

Grand resort hurghada

Makadi bay Hurghada je ena od priljubljenih lokacij turistov

Egipt je priljubljena počitniška destinacija, kamor zelo pogosto zahajajo tudi slovenski turisti. Najbolj prepoznavni tamkajšnji letoviški destinaciji sta Hurgada (Grand resort Hurghada) in Sharm-el-Sheikh, a tudi ti dve sta razdeljeni na več manjših destinacij oz. letovišč, ki turiste pritegnejo zaradi različnih razlogov.

Na območju Hurgada najdemo letoviške predele:

  • Al Mamsha El Seyahi, ki je najbližje tamkajšnjemu letališču,
  • Village Road, ki se nahaja manj kot kilometer od prvega letovišča,
  • El Gouna, severno od mesta,
  • Makadi Bay, ki se nahaja južno od letališča,
  • Soma Bay – letovišče boste našli še malce južneje,
  • Al Ahyaa, ki je precej manj prepoznavni in mirnejši predel, ter
  • Sahl Hasheesh, ki se nahaja nasproti letovišča Sharm-el-Sheikh.

Čeprav je prav vsak predel privlačen in zanimiv zaradi različnih razlogov, je zagotovo eno bolj priljubljenih letovišč prav Makadi bay Hurghada.

Makadi Bay Hurghada je predel, ki je še posebej znan po kristalno čistem morju in dolgih plažah, zaliv pa se lahko pohvali tudi z bogatim koralnim grebenom, katerega lahko s snorkljanjem in potapljanjem spoznate v neposredni bližini številnih hotelov, saj se mnogo kje razteza prav ob obali posameznih hotelov.

Poleg tega se v neposredni bližini zaliva Makadi bay Hurghada nahajajo tudi puščavske sipine, ki jih lahko raziskujete kot pravi pustolovci. Hkrati pa je ta predel znan še po nekaterih atrakcijah, kot sta Aquapark in park delfinov, kjer je mogoče opazovati delfine in z njimi celo zaplavati. Prav posebna atrakcija, ki jo boste našli tam, pa je muzej na prostem, kjer boste lahko občudovali velike peščene skulpture.

V zalivu Makadi bay Hurghada se nahaja tudi veliko zanimivih in atraktivnih hotelov različnih kategorij. Denimo Grand Makadi, ki je hotel s 4 oz. 5 zvezdicami, Grand Waterworld Makadi s 4 zvezdicami, Hotel Makadi spa s 5 zvezdicami namenjen le odraslim in Sunrise Royal Makadi, ki se lahko prav tako pohvali s 5 zvezdicami.

Sicer pa je že celoten omenjeni letoviški predel izredno atraktiven in poln zanimivih hotelov različnih rangov. Omenjeni predel je bil sicer nekoč le majhen in prijeten kraj ob Rdečem morju, danes pa je ena najbolj priljubljenih počitniških destinacij.

Kraj se je v tako priljubljeno letovišče spremenil zaradi toplega in čistega morja, veliko dogajanja in zanimivih točk za ogledovanje, kot so mošeja, stari del mesta oz. nekdanje ribiške vasice z vsemi zanimivostmi, dolgih plaž in bližine peščenih sipin, ki prav tako ponujajo možnost za raziskovanje. Poleg tega omenjeno letovišče predstavlja odlično izhodišče za obiskovanje velikih egiptovskih atrakcij, kot so piramide v Gizi, tempelj v Luksorju, Kairo in Aleksandrija.

Predel sicer ponuja veliko atraktivnih hotelov. Morda bi na tej točki izpostavili predvsem Grand resort Hurghada in Siva Grand beach hotel Hurgada, ki se oba nahajata prav tukaj.

makadi bay hurghada


Grand resort Hurghada: hotelski kompleks v mavrskem stilu

Kot smo že izpostavili, je Grand resort Hurghada velik hotelski kompleks s široko ponudbo. Zgrajen je v atraktivnem mavrskem stilu in se nahaja 250 m od plaže. V središče mesta je vsak dan organiziran brezplačen avtobusni prevoz, ki ga je potrebno predhodno rezervirati. Gre za hotel, ki je še posebej priljubljen pri mladih, saj je v njem poskrbljeno za veliko dogajanja, na voljo so atraktivne animacije, v bližini pa je tudi središče mesta.

Tudi za kulinariko je dobro poskrbljeno, saj se v sklopu hotelskega kompleksa nahajata dve glavni restavraciji, poleg tega pa še tri a la carte restavracije. Mogoče je uživati tudi v kulinariki petih dodatnih restavracij, ki jih najdete v centru Grand Mall, ki se nahaja zelo blizu kompleksa in ponuja tudi različne trgovine, bare itd..

Čeprav se plaža nahaja le 250 m stran, v neposredni bližini vabijo na kopanje še trije sladkovodni bazeni in dva otroška. Ponudba v hotelu je all inclusive, na voljo pa so različni tipi sob.

Siva Grand beach hotel Hurghada s svojo zasebno plažo

Zanimiv je tudi Siva Grand beach hotel Hurghada, ki se lahko pohvali z zasebno dolgo in počasi padajočo plažo. Če je Grand resort Hurghada še posebej priljubljen pri mladih, je Siva Grand beach hotel Hurghada priljubljena destinacija mladih družin.

Siva Grand beach hotel Hurghada je sicer nekoliko manjši od zgornjega, kompleks namreč nudi 550 sob različnih tipov, ponudba pa je tudi tukaj all inclusive. Atraktiven velik bazen se nahaja v bližini lepo urejenega parka, ki nudi prostor za sprehode. V Aqua Centru so proti doplačilu na voljo različne športne aktivnosti, sicer pa je poskrbljeno tudi za dnevno animacijo.