Sharm el Sheikh – raj za potapljače z raznolikimi hoteli

Sharm el Sheikh je med turisti izredno priljubljen predel Egipta. Nekoč majhna ribiška vasica je prerasla v enega najbolj priljubljenih počitniških krajev na Sinajskem polotoku. K temu je zagotovo pripomoglo to, da je Sharm el Sheikh eden najbolj prepoznavnih podvodnih rajev na svetu, kjer ljudje s potapljanjem in snorkljanjem odkrivajo atraktivno življenje pod morjem. Tam je to tako zelo živahno, da ima skoraj vsak hotel kar svoj domači koralni greben, ki ga njihovi gostje lahko občudujejo in raziskujejo med potapljanjem v morju.

Poitnice sharm el sheikh

Sharm el Sheikh hoteli: na voljo so hoteli z raznoliko ponudbo

Sharm el Sheikh hoteli so atraktivni in raznoliki. Na voljo so 3-zvezdični, 4-zvezdični ali 5-zvezdični hoteli. Katerega boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših želja in denarnice.

Eden izmed manj luksuznih, a nič manj atraktivnih hotelov, je 3-zvezdični Sharm el Sheikh hotel Ghazala gardens, ki se lahko pohvali s svojim lepo urejenim vrtom.

Sharm el Sheikh hotel Ghazala gardens: manj luksuzen, a nič manj atraktiven od svojih večzvezdičnih bratov in sester

Sharm el Sheikh hoteli so atraktivni in zanimivi, predvsem pa raznoliki. Tisti, nekoliko manj zahtevni, lahko izberete Sharm el Sheikh hotel Ghazala gardens, 3-zvezdični hotel s ponudbo »vse vključeno«.

Hotel se nahaja v zalivu Naama Bay in je obdan z lepo urejenim vrtom. Ponaša se z dolgo, počasi padajočo plažo, ki si jo deli s sestrskim hotelom Ghazala beach. Od nje ga loči le cesta. Sicer pa se lahko gostje zabavajo tudi ob bazenskem kompleksu z umetno peščeno plažo.

Hotelski kompleks je sestavljen iz več stavb, na voljo sta dva tipa sob. Standardna soba z balkonom, primerna največ za 3 osebe, saj se kavč, ki se nahaja v sobi, lahko spremeni v pomožno ležišče. Ter junior suita, ki je večja za 10 kvadratov. Nekatere med njimi imajo neposreden dostop do bazena, v njih pa se lahko nastanijo največ 2 odrasli osebi in 2 otroka ali 3 odrasle osebe.

Sharm el Sheikh hotels 5 star za zahtevnejše goste

Sharm el Sheikh hoteli namenjeni nekoliko zahtevnejšim gostom so Sharm el Sheikh hotels 5 star. Na voljo je kar nekaj različnih 5-zvezdičnih hotelov, ki imajo raznoliko ponudbo.

Običajno luksuzno opremljeni, nekateri nudijo celo tematsko opremljene sobe in hotelske komplekse. Obdali vas bodo z bogato "all inclusive" ponudbo - »vse vključeno«, ki ponuja velik nabor hrane in pijače.

Sharm el Sheikh hotels 5 star se običajno ponašajo z večjimi in atraktivnimi bazenskimi kompleksi, največkrat imajo tudi svojo zasebno plažo.